Σε επίπεδα - ρεκόρ, για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, κατάφερε να "τερματίσει" ο Dow Jones, παρά τη γενική "εγκράτεια" που διεφάνη, την Πέμπτη, στο ταμπλό, με τους άλλους δύο δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές σε αρνητικό έδαφος.

Προσφάτως, οι υποσχέσεις του Donald Trump για ένα άνευ προηγουμένου φορολογικό σχέδιο οδήγησαν υψηλότερα τη Wall Street, αλλά η προαναγγελία της ημέρας για ένα νέο σχέδιο Υγείας, σύντομα, επιβάρυναν το κλίμα. 

Παράλληλα, η αγορά "διαβάζει" τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ στο προσκήνιο έχει επανέλθει η συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων, μετά και από το "παράθυρο" που άνοιξε η επικεφαλής της Fed για κίνηση ακόμη και τον Μάρτιο. Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Fed, Stanley Fischer, το μήνυμα της Janet Yellen ήταν ότι η Κεντρική Τράπεζα "βλέπει" ενδείξεις ενδυνάμωσης της αμερικανικής οικονομίας και "είναι πλέον πιο σίγουρη για το πού πάμε και πόσο γρήγορα θα φτάσουμε στην πλήρη απασχόληση με σταθερότητα των τιμών".

Δείκτες - Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,04% στις 20.620 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,09% στις 2.347 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,08% στις 5.814 μονάδες.

Στο "μέτωπο" της οικονομίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς, την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παρέμεινε σε επίπεδα που δείχνουν ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να προσθέτει θέσεις εργασίας. 

Παράλληλα, "άλμα"  σημείωσε, τον Φεβρουάριο, ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed, φθάνοντας στις 43,3 μονάδες, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 1984. Ο δείκτης ήταν σε υψηλό δύο ετών στις 23,6 μονάδες τον Ιανουάριο. 

Τέλος, στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα 14 μηνών "σκαρφάλωσε" ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ένδειξη υγιούς ζήτησης, εν μέσω σταθερού ρυθμού δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.