Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έχοντας λάβει πτωτική πορεία, μετά από το δυναμικό ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε μια σειρά από μάκρο και εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,02% στις 370,03 μονάδες. Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,10%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,33% και ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,10%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB "διολισθαίνει" κατά 0,17%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώνεται 0,21% χαμηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 υποχωρεί κατά 0,21%. 

Οι ευρωαγορές υποχωρούν, έπειτα από το υψηλό ενός έτους που πέτυχαν νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα. Στην Ασία, το κλίμα διεγράφη αρνητικό, μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street  που σήμανε έκτο διαδοχικό ρεκόρ για τον Dow Jones, αλλά τέλος στο επταήμερο ανοδικό σερί του S&P 500 και του Nasdaq.

Στα της Ευρώπης, η Allianz ανακοίνωσε αύξηση κατά 23% των κερδών της για το δ’ τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, θα συναντηθούν, σήμερα, στη Βόννη της Γερμανίας, οι υπουργοί Εξωτερικών της G-20, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel έχει ραντεβού με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau.