Τέλος στα ταυτόχρονα ρεκόρ των τριών βασικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου σήμανε η χθεσινή συνεδρίαση, με τα futures να δείχνουν απώλειες για την τελευταία ημέρα της εβδομάδας. Άλλωστε, το κλίμα διαφαίνεται υποτονικό και εν όψει της αργίας της Presidents Day τη Δευτέρα. 

Χθες, πάντως, ο Dow Jones - έστω και με οριακή άνοδο - βρέθηκε σε ιστορικό υψηλό, για έκτη διαδοχική συνεδρίαση. Τα futures του βιομηχανικού δείκτη υποχωρούν κατά 0,33%, ενώ εκείνα του S&P 500 καταγράφουν πτώση 0,27% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 0,27%.

Σημειωτέον πως την Τετάρτη οι δείκτες "τερμάτισαν" σε επίπεδα - ρεκόρ, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 1992. 

Καθοριστικές για τη διάθεση των επενδυτών είναι οι εξελίξεις γύρω από το όνομα του Trump, ο οποίος έχει παράσχει ώθηση στους δείκτες, μέσω των υποσχέσεών του για ένα "πρωτοφανές" φορολογικό σχέδιο. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του μήνα, μέχρι στιγμής, βρίσκονται 3% - 4% υψηλότερα. Ωστόσο, η χθεσινή του προαναγγελία για νέο σχέδιο Υγείας επιβάρυνε το κλίμα στη Wall Street. 

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow κερδίζει 1,7%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο της τάξεως του 1,3% και ο Nasdaq βρίσκεται 1,4% υψηλότερα.

Οι αναλυτές, εντούτοις, εκτιμούν πως σύντομα αναμένονται περισσότερες "απουσίες" στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθεται και το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, τον Μάρτιο, έπειτα από το "παράθυρο" της Janet Yellen. Σύμφωνα με το FedWatch της CME, η αγορά δίδει πιθανότητες 22% σε κίνηση τον επόμενο μήνα.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ανακοίνωσε η Deere. Εν τω μεταξύ, η Kraft ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μια πρόταση συγχώνευσης στη Unilever, η οποία όμως απορρίφθηκε.