Απώλειες προμηνύουν τα futures της Wall Street, για τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα όσα έχουν να πουν οι αξιωματούχοι  της Federal Reserve, αναζητώντας περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις σχεδιαζόμενες επόμενες αυξήσεις επιτοκίων. 

Συγκεκριμένα, μετά από τη νέα αύξηση που ανακοίνωσε η Fed, την προηγούμενη εβδομάδα, και τη λιγότερο "επιθετική" - από ό,τι αναμενόταν - στάση  που επέλεξε να τηρήσει η Τράπεζα (δίδοντας σήμα για δύο ακόμη κινήσεις εντός του 2017, έναντι των εκτιμήσεων της αγοράς που "έβλεπε" περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων), τα "βλέμματα" στρέφονται στον Charles Evans. Ο επικεφαλής της Fed στο Σικάγο "ανοίγει" τον κύκλο εμφανίσεων των αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ που είναι προγραμματισμένες για αυτήν την εβδομάδα, με τηλεοπτική του συνέντευξη, αλλά και ομιλία του στη Νέα Υόρκη αργότερα.

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones υποχωρούν κατά 0,04%, ενώ τα futures του S&P 500 σημειώνουν πτώση 0,14% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν απώλειες 0,03%, με το δολάριο να χάνει έδαφος έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων. 

Επιβαρυντικά για το κλίμα στην αγορά λειτουργεί, εν τω μεταξύ, η "διολίσθηση" των τιμών του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, λόγω της αύξησης στη δραστηριότητα εξόρυξης στις ΗΠΑ, αλλά και στην υψηλή παραγωγή πετρελαίου στον ΟΠΕΚ, παρά τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής που έχει επιτευχθεί μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.