Σε αρνητικό έδαφος - αλλά με οριακές μεταβολές - κινούνται οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, λαμβάνοντας ενεργειακές πιέσεις και καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα όσα έχουν να πουν οι αξιωματούχοι  της Federal Reserve, αναζητώντας περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις σχεδιαζόμενες επόμενες αυξήσεις επιτοκίων. 

Συγκεκριμένα, μετά από τη νέα αύξηση που ανακοίνωσε η Fed, την προηγούμενη εβδομάδα, και τη λιγότερο "επιθετική" - από ό,τι αναμενόταν - στάση  που επέλεξε να τηρήσει η Τράπεζα (δίδοντας σήμα για δύο ακόμη κινήσεις εντός του 2017, έναντι των εκτιμήσεων της αγοράς που "έβλεπε" περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων), τα "βλέμματα" στρέφονται στα νέα μηνύματα που φθάνουν από το περιβάλλον της Fed. Ο επικεφαλής της Fed στο Σικάγο, Charles Evans, "ανοίγοντας" τον κύκλο εμφανίσεων των αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ που είναι προγραμματισμένες για αυτήν την εβδομάδα, παρέπεμψε σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων φέτος, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο τεσσάρων αυξήσεων. 

Δείκτες - Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,04% στις 20.906,38 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,15% στις 2.374,72 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,07% στις 5.896,68 μονάδες. Έδαφος χάνει και το δολάριο που κινείται πτωτικά, έναντι των περισσότερων νομισμάτων.

Επιβαρυντικά για το κλίμα στην αγορά λειτουργεί η "διολίσθηση" των τιμών του αργού, λόγω της αύξησης στη δραστηριότητα εξόρυξης στις ΗΠΑ, αλλά και στην υψηλή παραγωγή πετρελαίου στον ΟΠΕΚ, παρά τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής που έχει επιτευχθεί μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό WTI παραδόσεως Απριλίου γνωρίζει απώλειες της τάξεως του 1,30%.