Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην Wall Street, αναμένοντας τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου από μεγάλα ονόματα του τραπεζικού κλάδου και περαιτέρω εξελίξεις από νέα συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, κατά την επίσκεψη του πρώτου στη Γαλλία. 

Οι δύο ηγέτες θα γιορτάσουν μαζί την Ημέρα της Βαστίλης, με την αγορά να καλλιεργεί ελπίδες για την αναζωογόνηση των σχέσεων μεταξύ Τραμπ και Μακρόν, έπειτα από ένα όχι και τόσο καλό ξεκίνημα στις αρχές του έτους. Στη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ένα "παράθυρο" ανοιχτό για το ότι "θα μπορούσε να γίνει" κάτι για να αλλάξει τη γνώμη του σχετικά με την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. 

Εν τω μεταξύ, σήμερα ανακοινώνουν τα μεγέθη τους σημαντικές τράπεζες, όπως είναι η Citigroup, JP Morgan και Well Fargo, σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γνωρίζει οριακά κέρδη 0,09% στις 386,48 μονάδες, ενώ στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,13%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,01% και ο γερμανικός DAX χάνει 0,06%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώνεται 0,13% χαμηλότερα και ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,04%.

Στα νομίσματα, το ευρώ κερδίζει έδαφος, ενώ το δολάριο αποδυναμώνεται, εν όψει των μάκρο για τον αμερικανικό πληθωρισμό που θα παράσχουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με τα σχέδια νομισματικής πολιτικής της Fed, με την Janet Yellen να έχει παραπέμψει προσφάτως σε σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.