Μικτές διαθέσεις διαγράφονται στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τρία μεγάλα ονόματα του τραπεζικού κλάδου - η JP Morgan, η Citigroup και η Wells Fargo - αλλά και τα τελευταία μάκρο.

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones υποχωρούν κατά 0,02%, μετά από το νέο ιστορικό υψηλό που σημείωσε χθες ο δείκτης. Σημειωτέον πως πρόκειται για την 24η φορά που ο Dow κλείνει σε επίπεδα - ρεκόρ μέσα στο 2017. Μάλιστα, η εβδομάδα ήταν καλή για το σύνολο των δεικτών της Wall Street που βρήκαν στήριξη στις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, περί σταδιακής αύξησης των επιτοκίων. Τα futures του S&P 500 σημειώνουν πτώση 0,03%, ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq ενισχύονται κατά 0,06%.

Το δολάριο, σήμερα, χάνει έδαφος, έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων, μετά από τις τελευταίες όχι και τόσο ενθαρρυντικές ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία: Αμετάβλητος ήταν ο πληθωρισμός τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αν και οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο. Παράλληλα, κατά 0,2% υποχώρησαν οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ, τον Ιούνιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σε σχέση με τον Μάιο.

Η αγορά, μεταξύ άλλων, κάνει focus στα τραπεζικά μεγέθη που ήλθαν στη δημοσιότητα. Με τα αποτελέσματά τους, οι τράπεζες ανοίγουν την περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου. 

Η μετοχή της JP Morgan υποχωρεί κατά 1,20%, προσυνεδριακά, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα. Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 7,03 δισ. δολάρια, έναντι των 6,2 δισ. δολ.. Τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 26,41 δισ. δολ..

Από την πλευρά της, η Citigroup γνωρίζει ηπιότερη πτώση της τάξεως του 0,10%, καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε σημείωσαν πτώση, αλλά διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου μειώθηκαν 3%. Τα τριμηνιαία κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,872 δισ. δολ., χαμηλότερα από τα 3,998 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 17,901 δισ. δολ., υψηλότερα από τα 17,548 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο. 

Τέλος, υψηλότερη κερδοφορία, αλλά χαμηλότερα των αναμενομένων έσοδα, παρουσίασε η Wells Fargo. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 5,81 δισ. δολ., έναντι των 5,56 δισ. δολ.. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 22,17 δισ. δολ.. Η μετοχή της τράπεζας σημειώνει απώλειες άνω του 1,20% στις προσυνεριακές συναλλαγές. 

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της Wal-Mart καταγράφει κέρδη 1,60%, καθώς η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της σε "buy".