Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν τις συναλλαγές τους σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα οικονομικά στοιχεία για την Κίνα, αλλά και τις εξελίξεις γύρω από το Brexit.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο υπουργός Brexit David Davis επανεκκίνησε τις διαβουλεύσεις με τον Ευρωπαίο Michel Barnier στις Βρυξέλλες. Έπειτα από ένα πρώτο εισαγωγικό γύρο στη διάρκεια του οποίου οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων και τα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν κατά προτεραιότητα, Βρυξέλλες και Λονδίνο μπορούν να αρχίσουν τώρα να συγκρίνουν τις διαπραγματευτικές τους θέσεις σε πιο ακανθώδη ζητήματα: τα δικαιώματα των πολιτών και η διευθέτηση του λογαριασμού της Βρετανίας. 

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε σχεδόν σταθερός στις 386,86 μονάδες.

Ο γερμανικός Dax έχασε 0,35%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,35%, ενώ ο γαλλικός CAC έκλεισε στο -0,10%.

Στην περιφέρεια, ο ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε απώλειες 0,04%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,03% και ο πορτογαλικός PSI 20 0,19%.

Νωρίτερα στην Ασία, απροσδόκητη ανθεκτικότητα εμφάνισε η κινεζική οικονομία στο β΄ τρίμηνο, καθώς οι προσπάθειες του Πεκίνου να συγκρατήσουν τη χρηματοπιστωτική μόχλευση και την κερδοσκοπία στον κλάδο των ακινήτων, είχε μικρότερη των εκτιμήσεων επίδραση στην ανάπτυξη.

Ειδικότερα, η οικονομία "έτρεξε" με ρυθμό 6,9% στο β΄ τρίμηνο, αμετάβλητο ποσοστό από το α΄ τρίμηνο. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο των εκτιμήσεων για ανάπτυξη 6,8%. Ο ψευδάργυρος και το σιδηρομετάλλευμα ήταν οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι. Ωστόσο δεν κατάφεραν να δώσουν ώθηση στον Stoxx 600 ο οποίος διέγραψε τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή που έδειξαν ότι τον Ιούνιο παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, οι πωλήσεις της H&M σημείωσαν αύξηση 7% τον Ιούνιο στην τελευταία ανακοίνωση των μηνιαίων στοιχείων προτού αυτά γίνουν τριμηνιαία.

Η βρετανική εταιρεία τηλεοπτικών μεταδόσεων ITV ανακοίνωσε ότι η Carolyn McCall θα γίνει νέα CEO της εταιρείας. Η McCall, η οποία διατελούσε CEO της easyJet για επτά χρόνια θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στις 8 Ιανουαρίου του 2018.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault κατέγραψε πωλήσεις-ρεκόρ για το α΄ εξάμηνο καθώς μια προώθηση προϊόντων έδωσε ώθηση στις πωλήσεις παγκοσμίως κατά 10,4%, με ένα καλό χρονικά λανσάρισμα του SUV στην Κίνα.

Στο ραντάρ των επενδυτών αυτή την εβδομάδα βρίσκεται η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ την Πέμπτη, όπου αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της. Το Bloomberg Intelligence εκτιμά πως δεν θα δούμε αύξηση επιτοκίων πριν το 2019. Αντίστοιχη "αδράνεια" αναμένεται από την Τράπεζα της Ιαπωνίας την Πέμπτη.