Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν, στην πλειονότητά τους, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι βασικές ανησυχίες που κυριαρχούσαν στα ταμπλό τις τελευταίες ημέρες εξασθενούν.

Πράγματι, οι γεωπολιτικές ανησυχίες γύρω από τη Βόρεια Κορέα έχουν υποχωρήσει προς το παρόν, την ώρα μάλιστα που ο κυκλώνας Ίρμα προκάλεσε λιγότερες των προβλεπόμενων καταστροφές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,52%, ενώ υψηλότερα κατά 0,62% διαμορφώθηκε και ο γαλλικός CAC 40, με τον γερμανικό DAX κέρδισε 0,40%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,17%, μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αυξήθηκε τον Αύγουστο, αλλά και εν μέσω της ενδυνάμωση της στερλίνας. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,45%, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε κέρδη 0,13% και ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύθηκε κατά 0,61%.

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν μεταξύ εκείνων με τις καλύτερες επιδόσεις για την ημέρα, γνωρίζοντας άνοδο 1%, με την Deutsche Bank, την Commerzbank και την Banco BPM να κλείνουν με κέρδη άνω του 2,5% έκαστη. 

Οι μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου κινήθηκαν επίσης ανοδικά, παρά τις επικρίσεις που δέχθηκε ο εν λόγω κλάδος σχετικά με τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την ανακούφιση των τουριστών στον απόηχο του Ίρμα. Την ίδια ώρα, οι διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Γαλλία, ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση που προωθεί ο Μακρόν, άσκησαν πτωτικές πιέσεις στις μετοχές, με τη μετοχή της Ryanair να παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, αφού περίπου 20.000 πελάτες ακύρωσαν τις πτήσεις τους, λόγω των κινητοποιήσεων στη Γαλλία.