Στο σύνολο του το έργο της Ελένης Πρατσή εξετάζει τις απεριόριστες πιθανότητες σύνθεσης χρησιμοποιώντας δύο μόνο μορφολογικά στοιχεία, το σχήμα του κύκλου και το χρώμα. Μέσα από την πρώτη της ατομική έκθεση ''Thinking Circular'', η εικαστικός αποκαλύπτει στο θεατή ένα μικρό μέρος από τις απεριόριστες συνθέσεις που δημιουργεί με επίκεντρο τον κύκλο. Σκέψου διαμέσου του κύκλου λοιπόν ή αλλιώς άσε τους κύκλους να σε παρασύρουν σ' ένα οπτικό παιχνίδι, σ' ένα σημείο συνάντησης με ιδιαίτερες ισορροπίες. 

Οι κύκλοι στα έργα της εικαστικού άλλοτε στηρίζονται ο ένας πάνω στον άλλο, δημιουργώντας σχηματικές συνθέσεις και άλλοτε σκορπίζονται προς μια συγκεκριμένη φορά μέσα στην επιφάνεια του έργου. Ταυτόχρονα, οι κύκλοι δεν λειτουργούν μόνο στο ασφυκτικό πλαίσιο του καμβά αφού το κάθε έργο έρχεται να συνδιαλλαχθεί με το χώρο, κάθε σύνθεση διαδέχεται μια επόμενη χωρίς αρχή και χωρίς τέλος, αφού οι συνθέσεις που μπορεί η εικαστικός να δημιουργήσει είναι άπειρες. 

Παρατηρώντας τα φωτεινά χρώματα, το πως διαχέεται το ένα μέσα στο άλλο, μας γαργαλάει η περιέργεια για το πως η εικαστικός έχει δημιουργήσει αυτό το μαγευτικό αποτέλεσμα. Η Πράτση ως μια σύγχρονη αλχημιστής (χρωμάτων) οδηγεί τα χρώματα σ' ένα ξέφρενο χορό, σ' ένα χορό οπού τα βήματα δεν ακολουθούν κανόνες και το τυχαίο και η βαρύτητα καλούνται να συμβάλουν σε αυτή την πανδαισία χρωμάτων. Η ίδια επιθυμεί να μένει αποστασιοποιημένη από την τελική όψη του έργου για τον λόγο αυτό μελετά και εξελίσσει συστήματα τα οποία συμβάλλουν ώστε τα έργα της να είναι αυτοδημιούργητα.

Οι εικαστικές διεργασίες και διαδικασίες που αφορούν σε αυτή την αυτονομία του έργου, δεν αποτελούν μόνο μέρος του ίδιου του έργου αλλά και της δημιουργικής εξέλιξης της ίδιας της εικαστικού. Μέσα από ατελείωτες ώρες έρευνας και πειραματισμού η εικαστικός ανακαλύπτει συνεχώς στρατηγικές και συστήματα τα οποία φλερτάρουν με το τυχαίο σ' ένα ατέρμονο παιχνίδι.

Παραφράζοντας τον Bernard Frize είναι πολύ δύσκολο για τον καλλιτέχνη να βρίσκει στρατηγικές να προσεγγίσει το τυχαίο με σκοπό να το εισαγάγει με συγκεκριμένο τρόπο στην δημιουργία, καθεαυτό τον τρόπο στην περίπτωση της Πρατσή η σκέψη διαμέσο του υλικού λειτουργεί με τρόπο ώστε το έργο να αποκτά κάποια σχετική αυτονομία. Όπως και η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά δεν παρεμβαίνει στο τελικό αποτέλεσμα για να διορθώσει οποιαδήποτε ''ατέλεια''.

Η δημιουργός ασχολείται με το να κάνει ορατή την μηχανική της οπτικής σκέψης, καθώς χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να δημιουργήσει φόρμες χωρίς να προσδίδει καθόλου συναίσθημα στα έργα της. Οι φιλοσοφίες και οι συναισθηματισμοί δεν χωράνε στην εκρηκτική δυναμική που φέρει μαζί της η αποτελεσματική χρήση των εργαλείων και υλικών. Όλη η αλήθεια του έργου της βρίσκεται εκεί μπροστά στα μάτια του θεατή, δεν υπάρχουν κρυμμένοι συμβολισμοί και έννοιες, πάρα μόνο η επιβλητική παρουσία μιας σύγχρονης ζωγραφικής τέχνης.

Εγκαίνια: 12 Μαίου, 2017 στις 20:00 στην Isnotgallery.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει η κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου. 

Διάρκεια Έκθεσης: Μέχρι τις 27/05/2017.
https://www.facebook.com/events/414500198912646/