Τεχνογνωσία και αφοσίωση για μια εταιρεία με επιτυχή διαπιστευτήρια στο εξωτερικό. 

Από το 2000 όπου άρχισε εργασίες στην Κύπρο μέχρι σήµερα, η NETinfo Plc κατάφερε να γίνει συνώνυμη µε τον κλάδο της πληροφορικής στην Κύπρο. Σε συνέντευξή του στο Capital Today ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Βάσος Αριστοδήμου αναφέρεται στις καινοτόμες λογισμικές λύσεις που προσφέρει η εταιρεία του, στα μελλοντικά της σχέδια, καθώς και στα πλεονεκτήματά της σε σύγκριση µε τον ανταγωνισμό.

Πότε άρχισε εργασίες η εταιρεία σας και σε ποιους τοµείς δραστηριοποιείται; 

Η εταιρεία NETinfo Plc ιδρύθηκε το 2000. Είναι µια κυπριακή εταιρεία πληροφορικής, η οποία ασχολείται αποκλειστικά µε τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή ολοκληρωμένων λύσεων διαδικτυακής τραπεζικής και ηλεκτρονικών συναλλαγών.

H ΝΕΤinfo τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό και συνεχίζει να αναπτύσσει καινοτόμες λογισμικές λύσεις στον τοµέα των χρηματοοικονομικών, όπως είναι η πλατφόρμα διαδικτυακής τραπεζικής (NETteller) και το σύστημα χρηματικών συναλλαγών µέσω κινητών τηλεφώνων (Mobile Financial Services).

Σε ποιες χώρες δραστηριοποιείστε και ποιοι είναι σήµερα οι σηµαντικότεροί σας πελάτες;

Έχουµε εφαρμόσει µε επιτυχία συστήµατα διαδικτυακής τραπεζικής και ηλεκτρονικών πληρωµών σε 39 πελάτες σε 29 χώρες στην Ευρώπη, Αφρική, Ασία και Αµερική. Το πελατολόγιό µας στην Κύπρο είναι οι: Τράπεζα Κύπρου, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Αναπτύξεως Κύπρου, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και RCB, ενώ σε παγκόσµιο επίπεδο µεταξύ των πελατών µας είναι οι Oman Arab Bank, Kenya Commercial Bank, VTB στο Αζερµπαϊτζάν, Bermuda Commercial Bank, Banco Falabella στη Χιλή και στο Περού, Banco Colpatria στην Κολοµβία, Sagicor στην Ιαµαϊκή και πολλές άλλες.

2F7E7818

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΩΝ

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό;

Η ποιότητα, η αξιοπιστία και η λειτουργικότητα του λογισμικού και των λύσεών µας, σε συνδυασµό µε τη 17χρονη εµπειρία και τεχνογνωσία που έχουµε, µάς ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Η ευελιξία και η εξειδίκευση που µας χαρακτηρίζουν, µάς καθιστούν ικανούς στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε πελάτη. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις αξιολογήσεις αναλυτών, όπως του συµβουλευτικού και ερευνητικού οίκου "Forrester”, που στην πρόσφατη έκθεσή τους, Forrester Wave™: Digital Banking Engagement Platforms, έχουν κατατάξει το λογισμικό της NETinfo ανάµεσα στα πέντε καλύτερα παγκοσµίως.

"Η NETinfo είναι ένας από τους δύο προµηθευτές που αξιολογήθηκαν, για τους οποίους οι  πελάτες δήλωσαν πως θα τους επέλεγαν ξανά, χωρίς καµία αµφιβολία. Επίσης, εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια σχετικά µε την ποιότητα του λογισµικού" - FORRESTER (Digital Banking Engagement Platforms, Q3 2017)

Πού οφείλεται κατά τη γνώµη σας η επιτυχηµένη πορεία της NETinfo;

Πιστεύω ότι η επιτυχία της εταιρείας οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ανθρώπους της. Η τεχνογνωσία, το µεράκι και πάνω απ’ όλα η αφοσίωση και η εµπιστοσύνη προς την εταιρεία είναι το πολυτιµότερό µας κεφάλαιο. Η οικογένεια της NETinfo ξεκίνησε το 2000 µε πέντε άτοµα και σήµερα ξεπέρασε τα εξήντα.  

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΝCR

Πώς αξιολογείτε τη συνεργασία σας µε την NCR’s Financial Services Group;

Η NCR έχει επιλέξει τη NETinfo ως στρατηγικό συνεργάτη στον τοµέα παροχής καινοτόμων λύσεων ηλεκτρονικής τραπεζικής. Συγκεκριµένα, η NCR θα προσφέρει τις λύσεις ηλεκτρονικής τραπεζικής της NETinfo ως µέρος του χαρτοφυλακίου της, σε χρηµατοοικονοµικούς οργανισµούς στις 180 χώρες που έχει παρουσία. Η τεχνογνωσία και τοπική εµπειρία που διαθέτει η NETinfo σε συνδυασµό µε την παγκόσµια παρουσία της NCR, µάς δίνουν την ευκαιρία να προσφέρουµε τις λύσεις ηλεκτρονικής τραπεζικής και να συµµετάσχουµε στις µεγάλες αλλαγές που γίνονται στον τραπεζικό τοµέα. 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Ποιες αλλαγές να αναµένουµε το επόµενο διάστηµα σε τεχνολογικό επίπεδο στον τραπεζικό τοµέα;

Όπως έχω αναφέρει στο προηγούµενο ερώτηµα βλέπουµε πολλές αλλαγές στον τραπεζικό τοµέα. Για παράδειγµα, παρατηρείται µείωση των υποκαταστηµάτων και αύξηση στις επενδύσεις για παροχή ηλεκτρονικών τραπεζικών λύσεων. Παρατηρείται ένας µετασχηµατισµός στο θέµα πληρωµών µε τη δυναµική εισχώρηση πληρωµών µέσω κινητού, δηµιουργώντας µε αυτόν τον τρόπο ανταγωνισμό στον τραπεζικό τοµέα. Οι τράπεζες καλούνται, σήµερα, να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους και να δώσουν πρόσβαση µέσω ηλεκτρονικών καναλιών στις υπηρεσίες πληρωµών. 

Η NETinfo, παρατηρώντας τις τάσεις και τις ανάγκες που δηµιουργούνται στον τραπεζικό τοµέα, έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, όπως είναι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι (Mobile Financial Services). Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διεξαγωγής καθηµερινών πληρωµών, αντικαθιστώντας τα µετρητά. Η εταιρεία µας έχει ήδη εξασφαλίσει τη σχετική άδεια λειτουργίας ηλεκτρονικού χρήµατος από την Κεντρική Τράπεζα, µε σκοπό την εφαρμογή αυτής της λύσης στην κυπριακή αγορά στο σύντοµο µέλλον. Σύντοµα, οι καταναλωτές θα µπορούν να πληρώνουν στο εστιατόριο, στις υπεραγορές, στα καταστήµατα ή ακόµη να στέλνουν χρήµατα σε φίλους µε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕ∆ΙΑ

Ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας σας;

Στην NETinfo έχουµε ως πρωταρχικό στόχο την επέκταση παροχής των υπηρεσιών µας στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες. Για να το επιτύχουµε αυτό θα συνεχίσουµε να επενδύουµε στο ανθρώπινο δυναµικό, στην έρευνα και στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, ώστε να παραµείνουµε στις πρώτες επιλογές των χρηµατοοικονοµικών ιδρυµάτων για παροχή ηλεκτρονικής τραπεζικής και λύσεων για συναλλαγές µέσω κινητής τηλεφωνίας και παράλληλα να διατηρήσουµε την αφοσίωση και την εµπιστοσύνη που µας δείχνουν οι πελάτες µας.