"Όλα προχωρούν ως είχαν προγραμματιστεί" ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο για το θέμα της γεώτρησης από τη γαλλική TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αναλυτικότερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε μεταξύ άλλων:

"Εκείνο που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι ότι όλα προχωρούν ως είχαν προγραμματιστεί. Η εταιρεία θα προβεί σε ανακοινώσεις όποτε θεωρήσουν ότι υπάρχει ανάγκη. Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα το φθινόπωρο.

Υπάρχουν άτομα από τις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας που παρακολουθούν καθημερινά και αξιολογούν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις κινήσεις της Τουρκίας και όταν θα πρέπει να γίνει δήλωση να είστε σίγουροι ότι θα γίνει. Δεν υπάρχει κάτι που να προκαλεί ανησυχία ή να επηρεάζει την υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών.

Το Μπαρμπαρός κινείται στην περιοχή μας και η πορεία του παρακολουθείται. Υπάρχουν διαβαθμίσεις ασφαλείας σε σχέση με την πλατφόρμα, το μεγάλο ζητούμενο είναι η απρόσκοπτη υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών και, επαναλαμβάνω, αυτό γίνεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα".