Την άμεση έναρξη παροχής υπηρεσιών θεματοφυλακής σε κυπριακά επενδυτικά ταμεία, ανακοίνωσε σήμερα η EFG Bank (Luxembourg) SA - Cyprus Branch, κατόπιν επέκτασης της άδειας δραστηριοτήτων της από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, κατόπιν και σχετικής έγκρισης από την αρμόδια αρχή του Λουξεμβούργου (CSSF).

"Σε συνέχεια των εγκρίσεων από το CSSF και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και αξιοποιώντας την εμπειρία, συστήματα και διαδικασίες του ομίλου EFG, η EFG Bank (Luxembourg) S.A - Cyprus Branch θα αρχίσει άμεσα την παροχή υπηρεσιών θεματοφυλακής σε Κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η EFG Bank (Luxembourg) SA - Cyprus Branch.

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Διευθυντής του Cyprus Branch, Κώστας Στυλιανού, δήλωσε ότι "η επέκταση των δραστηριοτήτων σε υπηρεσίες θεματοφυλακής αποδεικνύουν τη στήριξη του Ομίλου EFG στην αναδυόμενη αγορά Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο".

Ο υπεύθυνος Διευθυντής για την παροχή υπηρεσιών σε Επενδυτικά Ταμεία Κωνσταντίνος Παπαναστασίου δήλωσε ότι "η EFG είναι ο πρώτος διεθνής τραπεζικός οργανισμός με Επενδυτική πιστοληπτική διαβάθμιση (Investment Grade-rated) που παρέχει υπηρεσίες θεματοφυλακής σε Κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία στην Κύπρο".

Η EFG Bank (Luxembourg) SA - Cyprus Branch, μέλος της EFG International, ενός διεθνούς τραπεζικού ομίλου με σημαντική θέση στην αγορά Private Banking και διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα την Ελβετία και με διεθνή παρουσία σε 40 τοποθεσίες παγκοσμίως, διαθέτει δύο γραφεία σε Λευκωσία και Λεμεσό.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ