Τα νέα iPhone 8 και 8 Plus παρουσίασε σήμερα η Apple Inc. σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο "Steve Jobs Theater" στα νέα κεντρικά γραφεία του τεχνολογικού κολοσσού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το σχέδιο στις συσκευές της είναι νέο και χρησιμοποιείται και στις δύο όψεις γυαλί, το πιο ανθεκτικό γυαλί που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε smartphone, όπως ανέφερε η εταιρεία. Θα είναι διαθέσιμο με ασημί, γκρι και χρυσό τελείωμα. Οι συσκευές είναι ανθεκτικές στη σκόνη και το νερό.

Οι οθόνες είναι στις 4,7 και 5,5 ίντσες αντίστοιχα στο iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Οι νέες συσκευές έχουν νέο επεξεργαστή A11 Bionic με την Apple να υποστηρίζει ότι είναι ο πιο ισχυρός που έχει χρησιμοποιηθεί  ποτέ σε ένα smartphone.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρουσιάσει ένα νέο Series 3 Apple Watch στις 22 Σεπτεμβρίου. Το νέο ρολόι της Apple θα ξεκινά από τα 329 δολ. για το βασικό μοντέλο ή 399 δολ. για το μοντέλο με σύνδεση κινητής τηλεφωνίας. Η Apple θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το νέο ρολόι την Παρασκευή.

Η εταιρεία μείωσε ταυτόχρονα την τιμή του Apple Watch Series 2 στα 249 δολ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook δήλωσε ότι οι πωλήσεις των Apple Watch έχουν αυξηθεί 50% από το περυσινό τρίμηνο και πλέον "είναι το νούμερο ένα ρολόι στον κόσμο".