Για νέα απάτη μέσω διαδικτύου και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, προειδοποιεί η Αστυνομία.

Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει αριθμός καταγγελιών από πολίτες προς την Αστυνομία, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα απάτης μέσω διαδικτύου.

Τα κρούσματα αυτά αφορούν υποθέσεις κατά τις οποίες, πολίτες είχαν κάνει κράτηση μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, για ενοικίαση κατοικίας στην Κύπρο έναντι συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, το οποίο θα πληρωνόταν με την άφιξη των ανυποψίαστων ενοικιαστών στην εν λόγω κατοικία.

Συγκεκριμένα, μετά την κράτηση μέσω της ιστοσελίδας, πρόσωπο το οποίο συστήνεται ως ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, επικοινωνεί μέσω διαδικτύου και στη συνέχεια τηλεφωνικά, με τους υποψήφιους ενοικιαστές και ζητά όπως γίνει έμβασμα μέρος του συνολικού χρηματικού ποσού, σε λογαριασμό τράπεζας που υποδεικνύει.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες όταν οι ενοικιαστές μεταβαίνουν στη συγκεκριμένη οδό όπου υποτίθεται βρίσκεται η κατοικία, διαπιστώνουν ότι τέτοια οικία δεν υπάρχει. 

Προτρέπεται το κοινό, να ολοκληρώνει τις οικονομικές πράξεις όπως προνοούν οι κανονισμοί της κάθε ιστοσελίδας/εμπόρου και να μην καταφεύγουν σε ολοκλήρωση των πράξεων εκτός της σελίδας του νενομισμένου έμπορα. Επίσης, σε περίπτωση που περιέλθει οτιδήποτε το ύποπτο στην αντίληψη του, να επικοινωνεί με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Πηγή: ΚΥΠΕ