Από το Eurogroup του Ιουλίου του 2015 και τη Σύνοδο Κορυφής που οδήγησε στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, έχει καλυφθεί πολύ έδαφος, δήλωσε λίγο πριν το Eurogroup ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Pierre Moscovici, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι Έλληνες μπορούν να υλοποιήσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις με επικεφαλής τον Τσίπρα.

"Δεν θα υποδείξω στους Έλληνες ποιον πρέπει να επιλέξουν να τους κυβερνήσει. Αυτή η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς, όπως συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις ή αγορά εργασίας. Και τώρα ξεκινά μια διαδικασία που θεωρείται success story, καθώς οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγούν σε ολοκλήρωση των αξιολογήσεων, εφαρμογή του προγράμματος, αποδέσμευση δόσεων, βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και αργότερα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος", είπε ο Moscovici. Τα παραπάνω, σύμφωνα με τον Επίτροπο, θα στείλουν σήμα στους οικονομικούς παίκτες πως μπορούν να επιστρέψουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα και αυτό με τη σειρά του θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.

Ο Moscovici επεσήμανε, ωστόσο, ότι τώρα πρέπει να γίνει νέα προσπάθεια να ενισχυθεί εκ νέου η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.