Δεκαπέντε χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά για την εταιρεία καυσίμων ΕΚΟ (Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου), η οποία διαθέτει σήμερα 94 πρατήρια σε παγκύπρια βάση και μια μεγάλη γκάμα από προϊόντα για τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού. Επιπλέον, αναπτύσσει πλούσια δράση ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) ως μέρος της κουλτούρας και της στρατηγικής της.

Επενδύσεις άνω των €55 εκατ.

Η ΕΚΟ Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ - θυγατρική του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., του μεγαλύτερου εμπορικού και βιομηχανικού Ομίλου της Ελλάδας - δημιουργήθηκε με την εξαγορά της εταιρείας ΒΡ Cyprus LTD, τον Δεκέμβριο του 2002. Από τότε μέχρι σήμερα η Εταιρεία ενεργοποιείται στην κυπριακή αγορά, διατηρώντας με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Για την επέκταση και βελτίωση της υποδομής της έχει επενδύσει μέχρι σήμερα ποσό πέραν των €55 εκατομμυρίων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη διάθεση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Κύριος και αμετακίνητος στόχος της ΕΚΟ είναι να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην κυπριακή αγορά με την αξιόπιστη παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, ασφαλών εργασιακών συνθηκών, σεβασμό στο περιβάλλον και τον καταναλωτή και κοινωνική προσφορά στο ευρύτερο κοινό. Σήμερα, η ΕΚΟ εργοδοτεί άμεσα 65 άτομα, ενώ πέραν των 400 εργάζονται σε εταιρείες υποστηρικτικών υπηρεσιών. Αν προστεθούν και οι εργοδοτούμενοι στα πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ, το σύνολο απασχολουμένων ξεπερνά τους 2.000.

ΕΚΟ Guarantee

H ΕΚΟ είναι η μόνη εταιρεία πετρελαιοειδών που έχει εισαγάγει στην Κύπρο μία πρωτοποριακή μέθοδο για ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο των καυσίμων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία πετρελαιοειδών, σε συνεργασία με την ΕΚΟ Ελλάδος και το Εργαστήριο Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΤεΚΛ-Ε.Μ.Π.) της Αθήνας είναι η μόνη που έχει φέρει στην Κύπρο το κινητό εργαστήριο για πραγματοποίηση ποιοτικών και ποσοτικών ελέγχων καυσίμων σε όλα τα πρατήριά της. Επιπρόσθετα, παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα ελέγχου ποιότητας των καυσίμων της με τα δωρεάν spot test kits, εξασφαλίζοντας στον καταναλωτή άριστη ποιότητα και ποσότητα καυσίμων.

Τα προϊόντα ΕΚΟ 

Στα πρατήρια ΕΚΟ οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τη βενζίνη 95 οκτανίων, 95ΕΚΟnomy Unleaded, και το πετρέλαιο κίνησης DIESEL ΕΚΟnomy, σχεδιασμένα για να προσφέρουν περισσότερα χιλιόμετρα με λιγότερο καύσιμο. Τα καύσιμα EKOnomy αναπτύχθηκαν από την ΕΚΟ σε συνεργασία με την TOTAL ACS Γαλλίας και πρόκειται για μια μοναδική σύνθεση, η οποία διαθέτει πρόσθετα νέας τεχνολογίας που εξοικονομούν χρήματα για τον οδηγό, αφού με το ίδιο ποσό μπορεί να διανύει περισσότερα χιλιόμετρα. Επίσης, στα πρατήρια ΕΚΟ προσφέρεται η ΕΚΟ RACING 98 Formula SF. Η νέα βελτιωμένη φόρμουλα βενζίνης 98 οκτανίων μειώνει τις εκπομπές ρύπων, καθαρίζει και προστατεύει τον κινητήρα και το κύκλωμα καυσίμου. Ζωντανεύει το πάθος για οδήγηση, αυξάνοντας την απόδοση και την οδηγική απόλαυση.

Σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χημικών στον κόσμο, η ΕΚΟ λάνσαρε για πρώτη φορά στην Κύπρο, στις 6 Ιουλίου 2016, το νέο DIESEL Avio Double Filtered. Πρόκειται για ένα καινοτόμο, μοναδικό προϊόν για τα κυπριακά δεδομένα που όχι μόνο ενσωματώνει τελευταίας τεχνολογίας πρόσθετα για μέγιστη απόδοση, αλλά εφαρμόζει και την τεχνολογία φίλτρων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου, απογειώνοντας τον κινητήρα του! 

Τέλος, το νέο οικολογικό καύσιμο θέρμανσης από την ΕΚΟ, με 50% λιγότερη περιεκτικότητα σε θείο (S), σχεδιάστηκε από την ΕΚΟ σε συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες χημικών στον κόσμο, εστιάζοντας στην πρόληψη και ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Επίσης, μέσα από τα πρατήρια ΕΚΟ διατίθενται τα ανώτερης ποιό τητας λιπαντικά Castrol και EKO, καθώς και άλλες υπηρεσίες.

"Η επιτυχία μας"

Η φιλοσοφία πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η πετυχημένη πορεία της ΕΚΟ είναι:


• Ο εφοδιασμός της αγοράς με υγρά καύσιμα, υγραέριο και λιπαντικά υψηλής ποιότητας με
ασφαλείς συνθήκες.
• Η συνέπεια, η αξιοπιστία και η άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη.
• Οι σύγχρονες μέθοδοι, μηχανήματα και εξοπλισμός για την ορθή και ασφαλή διεκπεραίωση
των εργασιών της.
• Η συνεχής επιμόρφωση των στελεχών και γενικά όλων των υπαλλήλων της Εταιρείας.
• Η διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας, η προστασία του προσωπικού και άλλων ενδια-
φερόμενων μερών.
• Ο σεβασμός και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

"Η ΕΚΟ στοχεύει να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην κυπριακή αγορά με την αξιόπιστη παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, ασφαλών εργασιακών συνθηκών και σεβασμό στο περιβάλλον"