Έξι χρόνια πετυχημένης πορείας συμπληρώνονται φέτος για τη διεθνή αλυσίδα ιδιοκατασκευών Leroy Merlin! To brand, το οποίο συστήθηκε στο κυπριακό κοινό το 2011, κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. "Φαίνεται πως ο καταναλωτής αναζητά λύσεις και ιδέες που κάνουν τη φιλοσοφία του "φτιάξτο μόνος σου” να κερδίζει συνεχώς έδαφος", διαπιστώνουν στελέχη της εταιρείας. 

Μεγάλη γκάμα προϊόντων 

Η γκάμα του Leroy Merlin περιλαμβάνει μια τεράστια ποικιλία προϊόντων και ειδών DIY (Do It Yourself), μεταξύ των οποίων δομικά υλικά, τζάκια, ηλεκτρολογικά είδη, ξυλεία, φωτιστικά, εργαλεία, ξύλινα δάπεδα, χαλιά, πλακάκια, είδη μπάνιου, υδραυλικά, είδη κήπου, κιγκαλερία, χρώματα, διακόσμηση και οργάνωση κουζίνας.  Το ανθρώπινο δυναμικό της Leroy Merlin αποτελείται συνολικά από 112 άτομα που περιλαμβάνουν το διοικητικό και υπαλληλικό προσωπικό. 

Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, "στη Leroy Merlin εστιάζουμε ιδιαίτερα στον ανθρώπινο παράγοντα και στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους μας, καθώς και συνεχή εκμάθηση, επαγγελματική και προσωπική κατάρτιση που ενισχύουν την ανάπτυξη του κάθε υπαλλήλου ξεχωριστά, προσφέροντας πολλαπλές προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης". 

Προς νέο κατάστημα 

Ένα νέο κατάστημα Leroy Merlin, σε άλλη επαρχία εκτός από τη Λευκωσία, ενδεχομένως να ανοίξει τις πύλες του στο καταναλωτικό κοινό. Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας στο Capital Today, "στη Leroy Merlin πιστεύουμε στη συνεχή εξέλιξη με στόχο να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη εξυπηρέτηση". "Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν εφησυχάζουμε ποτέ, αναζητώντας λύσεις και ιδέες που ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο εξυπηρέτησης και ποιότητας, με απώτερο σκοπό κάθε πελάτης μας να ζει την απόλυτη εμπειρία ψωνίσματος", υπογραμμίζουν και αποκαλύπτουν: "Άμεσος στόχος μας είναι η αναβάθμιση ορισμένων τμημάτων μας για την καλύτερη υποστήριξη του πελάτη με τις υπηρεσίες μας, ενώ βλέπουμε πολύ ζεστά το θέμα του ανοίγματος και δεύτερου Leroy Merlin σε άλλη επαρχία, καθώς υπάρχει τρομερή ζήτηση από τον κόσμο εκτός Λευκωσίας".

Το προφίλ 

Ποια είναι εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν το προφίλ της εταιρείας;

Οι άνθρωποι της Leroy Merlin απαντούν πως, "ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της εταιρείας είναι ότι στη Leroy Merlin έχουμε βάλει ως στόχο να κάνουμε τη διακόσμηση και την ανακαίνιση προσιτή σε όλους, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες μας να δημιουργήσουν μια ομορφότερη και πιο άνετη κατοικία. Ο κάθε πελάτης μπορεί να βρει στα καταστήματά μας ποιοτικές λύσεις για το σπίτι  ανάλογα με τον προϋπολογισμό του. Παράλληλα, φροντίζουμε  ώστε οι ιδιοκατασκευές να γίνουν προσιτές σε όλους, να πραγματοποιούνται εύκολα και να μην κοστίζουν ακριβά. Όποια κι αν είναι η ανάγκη των πελατών μας, είμαστε σε θέση να προτείνουμε μια ολοκληρωμένη λύση και να δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις για την υλοποίησή τους, ξεκινώντας από την επιλογή των προϊόντων ώς και στην εγκατάστασή τους. Τέλος, το σημαντικότερο είναι ότι ο ίδιος ο πελάτης μας βρίσκει ικανοποίηση και νιώθει περήφανος καθώς υλοποιεί το σχέδιό του. Εξοικονομεί χρήματα βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της κατοικίας του, και κατά συνέπεια και της ζωής του". 

Έξυπνες και οικονομικές λύσεις

"Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να ανακαινίσεις το σπίτι σου. Ο ζεστός καιρός επιτρέπει να βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου γρήγορα, να αλλάξεις πλακάκια, το μπάνιο. Ακόμα, επιτρέπει να διαμορφώσεις και να περιποιηθείς τον κήπο και τη βεράντα σου και να τα απολαύσεις παρέα με τους φίλους και την οικογένειά σου. Και στη Leroy Merlin έχουν φροντίσει για όλα αυτά, με τις πιο έξυπνες και οικονομικές λύσεις στην αγορά".

Ο Κύπριος καταναλωτής ξέρει τι θέλει 

Η αλλαγή στον τρόπο και την εμπειρία  ψωνίσματος αποτυπώνει εν πολλοίς την εικόνα του Κύπριου καταναλωτή. Για τη Leroy Merlin, "o μέσος Κύπριος καταναλωτής είναι πλέον ιδιαίτερα απαιτητικός. Ξέρει ακριβώς τι θέλει και δεν φοβάται να το ζητήσει. Μετά την οικονομική κρίση, το προφίλ του Κύπριου καταναλωτή άλλαξε καταλυτικά στο πώς ορίζει την τσέπη του και τις αγορές του, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το οικονομικό δεν ήταν θέμα και δεν το έψαχνε και ιδιαίτερα. Τώρα, όλοι αναζητούν στην αγορά την πιο συμφέρουσα λύση με την πιο οικονομική προσφορά, καθώς οι Κύπριοι καταναλωτές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το σπίτι τους και δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην περιποίησή του". 

leroy


Leroy Merlin

•    Το 1923, ο Adolphe Leroy και η Rose Merlin, σύζυγοι και συνέταιροι, ανοίγουν ένα κατάστημα με αμερικάνικα στοκ. Αυτή η πρώτη επιτυχία, τους ενθαρρύνει και αποφασίζουν να πωλούν προϊόντα κατασκευής και έπιπλα σε χαμηλές τιμές. 
•    Το 1966 ανοίγει στη βόρεια Γαλλία το πρώτο κατάστημα ειδών μαστορέματος, όπου οι πελάτες αυτοεξυπηρετούνται.
•    Έτσι ξεκινά η ανάπτυξη σε όλη τη χώρα και τα καταστήματα Leroy Merlin πολλαπλασιάζονται.
•    Η Leroy Merlin γίνεται διεθνής το 1989 με το άνοιγμα του πρώτου της καταστήματος στην Ισπανία, στο Leganés, νότια της Μαδρίτης.
•    Σιγά-σιγά, τα καταστήματα εξαπλώνονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στη Ρωσία, στη Βραζιλία και στην Κίνα.
•    Η Leroy Merlin δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2005 και έκτοτε έχουν ανοίξει τέσσερα καταστήματα.
•    Το 2011 ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο, στην περιοχή της Λευκωσίας, με πάνω από 40.000 προϊόντα στη διάθεση των πελατών της εταιρείας.

Στοιχεία επικοινωνίας

Ταχυδρομική διεύθυνση: Καλαμών 16, 2032 Στρόβολος, Λευκωσία 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 00357 22473400
Ιστοσελίδα: https://www.leroymerlin.com.cy