Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι βασικοί  δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να συμπληρώνει τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές βρήκαν για άλλη μία φορά έναν καλοδεχούμενο σύμμαχο στα μακροοικονομικό στοιχεία.

Οι ισχυρές επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας έδωσαν και σήμερα ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία, οδηγώντας τους δείκτες σε ανοδικό έδαφος παρά τη διεθνή ανησυχία για την αναζωπύρωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Ειδικότερα, τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3% το β΄ τρίμηνο. Αυτός είναι ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης σε διάστημα άνω των δύο ετών.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία της εταιρείας ADP για την απασχόληση έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομές πρόσθεσε 237.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 185.000 θέσεις.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 27,06 μονάδες (0,12%) κλείνοντας στις 21.892,43 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 66,42 μονάδων (1,05%) στις 6.368,31 μονάδες. Ο S&P 500 πρόσθεσε 11,29 μονάδες (0,46%) στις 2.457,59 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Cisco Systems κλείνοντας στα 31,99 δολ. με άνοδο 0,51 δολ. ή σε ποσοστό 1,62%. Ακολούθησαν η Caterpillar με κέρδη 1,33% στα 117,55 δολ. και η Microsoft με κέρδη 1,31% στα 74,01 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Travelers (-0,98%), η Johnson & Johnson (-0,86%) και η Verizon (-0,80%).

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε σήμερα και στην ομιλία του Donald Trump για τη φορολογική μεταρρύθμιση, με τον Αμερικανό πρόεδρο να απευθύνει ξεκάθαρη προειδοποίηση στο Κογκρέσο ότι περιμένει αποτελέσματα.

"Δεσμεύομαι πλήρως να συνεργαστώ με το Κογκρέσο για να γίνει η δουλειά", δήλωσε ο Trump σε ομιλία που πραγματοποίησε στο Μιζούρι. "Και δεν θέλω να απογοητευτώ από το Κογκρέσο. Είμαι κατανοητός;"

Η προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται μετά την αποτυχία των Ρεπουμπλικανών να περάσουν στο Κογκρέσο τη νομοθεσία για την κατάργηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης του προκατόχου του, το Obamacare, κάτι που αποτελούσε βασική δέσμευση πριν τις εκλογές.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με ανησυχία την κλιμακούμενη ένταση στην κορεατική χερσόνησο. Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump απέρριψε τη διεξαγωγή συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.

"Οι ΗΠΑ μίλαγαν στη Βόρεια Κορέα, και την πλήρωναν επειδή εκβίαζε, επί 25 χρόνια. Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!", έγραψε ο Trump σε ανάρτησή του στο Twitter.