Με κέρδη αναμένεται να ανοίξει τη σημερινή της συνεδρίαση η Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στα νέα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ παρακολουθούν στενά και τις κινήσεις του πετρελαίου, αλλά και την πολιτική και γεωπολιτική κατάσταση.

Τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 55 μονάδες, ενώ αυτά του S&P 500 και του Nasdaq 100 κερδίζουν 5,5 και 12.75 μονάδες αντίστοιχα.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ενισχύθηκαν τον Ιούλιο οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, ενώ και το εισόδημα των Αμερικανών αυξήθηκε, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. 
Ειδικότερα, οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,3% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τον Απρίλιο. 

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που αιτούνται επιδομάτων ανεργίας για πρώτη φορά, αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αν και οι αριθμοί παραμένουν συνεπείς με τις αυξήσεις των θέσεων εργασίας. Τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 1.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 236.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 26 Αυγούστου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν 236.000 νέες αιτήσεις.

Να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα την Ιαπωνία ότι κινδυνεύει με "επικείμενη αυτοκαταστροφή" επειδή έχει ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ, καθώς αυξάνεται η ένταση στην περιοχή μετά και την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό νησί Χοκάιντο. 

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κατήγγειλε "μια σοβαρή και άνευ προηγουμένου απειλή", ενώ μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν να αυξηθεί "η πίεση" στη Βόρεια Κορέα.