Κέρδη καταγράφονται στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον S&P 500 να κινείται σε θετικό έδαφος για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, αν και ο Αύγουστος θα είναι ο πρώτος μήνας με αρνητικό πρόσημο, μετά από τον Μάρτιο, για τον δείκτη.  

Οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία μάκρο, τα οποία και παραπέμπουν σε υγιείς συνθήκες στην αγορά εργασίας, την ώρα που οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας επίσης τις καλές επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας. 

Στο γεωπολιτικό "μέτωπο", νοτιοκορεατικά και ιαπωνικά αεροσκάφη συμμετείχαν στις ασκήσεις με δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω και κοντά στη Χερσόνησο της Κορέας, δύο ημέρες μετά από την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα. Σημειωτέον πως η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Ιαπωνία ότι κινδυνεύει με "επικείμενη αυτοκαταστροφή", επειδή έχει ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ.

Δείκτες - Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,28% στις 21.956 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,35% στις 2.466,04 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώνεται 0,44% υψηλότερα στις 6.396,33 μονάδες. 

Στην ατζέντα των μάκρο, ενισχύθηκαν τον Ιούλιο οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, ενώ και το εισόδημα των Αμερικανών αυξήθηκε, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,3% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τον Απρίλιο. 

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που αιτούνται επιδομάτων ανεργίας για πρώτη φορά, αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αν και οι αριθμοί παραμένουν συνεπείς με τις αυξήσεις των θέσεων εργασίας. Τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 1.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 236.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 26 Αυγούστου.