Σε χαμηλότερα επίπεδα αναμένεται να κινηθεί, σήμερα, η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στις εντάσεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Δύσης. 

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν από τις διακοπές λόγω της Labor Day (χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό). Μετά από τη χαρακτηριστική δήλωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον Οργανισμό Νίκι Χέιλι, ότι η Βόρεια Κορέα "παρακαλάει για πόλεμο", η Πιονγιάνγκ διεμήνυσε σήμερα ότι η τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε την Κυριακή ήταν ένα "δώρο" για τις ΗΠΑ, ενώ προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και άλλα.

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones υποχωρούν κατά 0,32%, ενώ τα futures του S&P 500 σημειώνουν πτώση 0,24% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν απώλειες 0,23%.

Εν τω μεταξύ, ο χρυσός που λειτουργεί ως "ασφαλές καταφύγιο" εν μέσω των αυξημένων γεωπολιτικών ανησυχιών, κινείται ανοδικά. 

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της United Technologies υποχωρεί κατά 2%, στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά από την είδηση του deal που επιτεύχθηκε για την εξαγορά της Rockwell Collins, έναντι 23 δισ. δολ., σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη συμφωνία στην αεροδιαστημική βιομηχανία στην ιστορία. 

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Insmed γνωρίζει ράλι 125%, αφ’ότου ανακοίνωσε ότι η μελέτη της για πάθηση των πνευμόνων ολοκληρώθηκε και σχεδιάζει να ζητήσει την αξιολόγηση και γρήγορη έγκρισή της.