Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

Σε θετικά εδάφη έχει "γυρίσει" το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει, όπως και χτες, τη διάθεση ορισμένων χαρτοφυλακίων να εκμεταλλευτούν την πρόσφατη διόρθωση προκειμένου να επανατοποθετηθούν στο ταμπλό. 

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,08% στις 813,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.136,43 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,25% στις 989,44 μονάδες.

Αν και από την αρχή της συνεδρίασης το ΧΑ κινήθηκε σε αρνητικά εδάφη, εμφανίζοντας μάλιστα ιδιαίτερη κόπωση στην απορρόφηση των πιέσεων, λίγο μετά τις 15:30 άρχισε μια προσπάθεια αλλαγής του κλίματος, με αρκετές μετοχές αρωγούς. 

Εκτός από τη μετοχή του Σαράντη, η οποία σήμερα διαφοροποιείται αισθητά με το +3,36% που καταγράφει, κέρδη που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι Eurobank, Βιοχαλκο, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς και Attica Bank, οι οποίες μέχρι πριν από λίγο βρίσκονταν με αρνητικό πρόσημο. 

Ήπια θετικά κινούνται οι Motor Oil, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν και Grivalia, ενώ έχουν μηδενίσει τις απώλειες τους και οι ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Jumbo και Folli Follie. 

Με απώλειες άνω του 1% παραμένουν οι Aegean, Alpha Bank και Λάμδα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται τώρα οι ΕΕΕ, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής και ΟΤΕ.