Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές έβαλαν για λίγο στην άκρη τις γεωπολιτικές ανησυχίες και επικεντρώθηκαν στα εσωτερικά ζητήματα με επίκεντρο τη συμφωνία για αύξηση του ορίου χρέους.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και οι ηγέτες του Κογκρέσου συμφώνησαν να αυξήσουν το ανώτατο όριο δανεισμού της κυβέρνησης μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία των Δημοκρατικών.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Γερουσία, Chuck Schumer και η επικεφαλής της μειοψηφίας στη Βουλή, Nancy Pelosi δήλωσαν ότι "όλες οι πλευρές έχουν κάθε διάθεση να αποφευχθεί η χρεοκοπία τον Δεκέμβριο".

Οι μεγαλύτεροι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε υποβάθμιση του αμερικανικού χρέους εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την αύξηση του ορίου που θα διασφαλίζει τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Δείκτες  - Στατιστικά 

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε κέρδη 54 μονάδων ή 0.25% στις 21.807 μονάδες, ο ευρύτερος S&P ενισχύθηκε 7.69 μονάδες ή 0.31% στις 2.465,54 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0.28% στις 6.393 μονάδες.