Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Παρασκευή με τους επενδυτές να υιοθετούν επιφυλακτική στάση καθώς ο τυφώνας Irma κατευθύνεται προς τις ακτές της Φλόριντα.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 61 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 6 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 11,50 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall Street οδεύουν για απώλειες σε εβδομαδιαία βάση, με τον Dow να χάνει 0,9%, τον S&P 500 να υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει πτώση 0,6%.

Οι επενδυτές αναμένεται να παραμείνουν στο περιθώριο σήμερα καθώς δεν αποκλείεται μέσα στο σαββατοκύριακο ένας ακόμα ισχυρός τυφώνας να χτυπήσεις τις ακτές των ανατολικών ΗΠΑ.

Ο τυφώνας Irma έχει  ήδη προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στο πέρασμα του στην Καραϊβική και αναμένεται την Κυριακή να φτάσει τις ακτές της Φλόριντα. Ο νέος τυφώνας έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Harvey από το Τέξας.

Την ίδια στιγμή, η ένταση στην κορεατική χερσόνησο επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα.

Την προηγούμενη Κυριακή η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη έως σήμερα πυρηνική δοκιμή και οι αναλυτές ανησυχούν ότι η χώρα προετοιμάζεται για μια νέα εκτόξευση πυραύλου αυτή την Κυριακή, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική της επέτειο.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Equifax Inc. ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι εκτέθηκαν τα προσωπικά στοιχεία 143 εκατ. Αμερικανών από κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε. Ο τίτλος της εταιρείας σημειώνει βουτιά 13% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Στον αντίποδα η Cloudera Inc. κερδίζει 3,7% καθώς η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε αποτελέσματα που εύκολα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα μάκρο της ημέρας, το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν λίγο μετά το άνοιγμα των συναλλαγών για τα αποθέματα χονδρικής.