Πτωτικές τάσεις αποτυπώνονται στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση απέναντι σε μια σειρά από παράγοντες ανησυχίας. 

Η αγορά, ειδικότερα, αναμένει τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου. Τα βλέμματα στρέφονται στον κυκλώνα Ίρμα που οδεύει προς τη Φλόριντα, ενώ ήδη έχει αφήσει στο πέρασμά του τουλάχιστον 12 νεκρούς και κατεστραμμένα κτίρια στα νησιά της Καραϊβικής με τις καταστροφές στην Μπαρμπούντα και στον Άγιο Μαρτίνο να αγγίζουν το 100%. 

Στα γεωπολιτικά, από την άλλη, η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας συνεχίζεται, ενώ εκφράζονται φόβοι πως η Πιονγιάνγκ ετοιμάζει νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Δείκτες - Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,08% στις 21.801,90 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,08% στις 2,463,13 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,31% στις 6.377,83 μονάδες. 

Έδαφος χάνει και το δολάριο, έναντι των κυριότερων νομισμάτων, με το ευρώ να κινείται κοντά στο 1,21 δολ., στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ που άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για tapering τον Οκτώβριο. Πάντως, το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι του μεξικανικού πέσο, το οποίο αποδυναμώνεται, μετά από τον ισχυρό σεισμό των 8,1 Ρίχτερ στο Μεξικό, όπου τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

"Βουτιά" της τάξεως του 15% γνωρίζει, εν τω μεταξύ, η μετοχή της Equifax, μετά από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε, κατά την οποία ενδέχεται να παραβιάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα 143 εκατ. Αμερικανών. Πρόκειται για τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων 20 ετών για τη μετοχή της εταιρείας.