Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση απέναντι σε μια σειρά από παράγοντες ανησυχίας, καθ’όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Η αγορά, ειδικότερα, αναμένει τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου. Τα βλέμματα στρέφονται στον κυκλώνα Ίρμα που οδεύει προς τη Φλόριντα, ενώ ήδη έχει αφήσει στο πέρασμά του τουλάχιστον 17 νεκρούς και κατεστραμμένα κτίρια στα νησιά της Καραϊβικής με τις καταστροφές στην Μπαρμπούντα και στον Άγιο Μαρτίνο να αγγίζουν το 100%. 

Στα γεωπολιτικά, από την άλλη, η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας συνεχίζεται, ενώ εκφράζονται φόβοι πως η Πιονγιάνγκ ετοιμάζει νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Δείκτες - Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,06% στις 21.789 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έχασε 0,9%. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,15% στις 2.462 μονάδες και σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε πτώση 0,6%. Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,59% στις 6.357 με "βουτιά" 1,2% για το σύνολο της εβδομάδας.

Έδαφος έχασε και το δολάριο, έναντι των κυριότερων νομισμάτων, με το ευρώ να κινείται κοντά στο 1,21 δολ., στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ που άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για tapering τον Οκτώβριο. Πάντως, το δολάριο γνώρισε άνοδο έναντι του μεξικανικού πέσο, το οποίο αποδυναμώθηκε, μετά από τον ισχυρό σεισμό των 8,1 Ρίχτερ στο Μεξικό, όπου τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

"Βουτιά" της τάξεως του 13% σημείωσε, εν τω μεταξύ, η μετοχή της Equifax, μετά από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε, κατά την οποία ενδέχεται να παραβιάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα 143 εκατ. Αμερικανών. Πρόκειται για τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων 20 ετών για τη μετοχή της εταιρείας.