Παγκόσµια παρουσία σε 29 χώρες κατέχει η κυπριακή εταιρεία NETinfo Plc, η οποία µετρά 17 χρόνια εµπειρίας και επιτυχιών στον τοµέα της διαδικτυακής τραπεζικής, παρέχοντας ολοκληρωµένες λύσεις που καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Οι άνθρωποί της αφουγκράζονται τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αγοράς και µε καινοτόµες λύσεις στηρίζουν τις επιχειρήσεις. Για την NETinfo είναι πολύ σηµαντικό κάθε επιχείρηση να επενδύει στην ψηφιακή ανάπτυξη και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Καινοτόμες λογισμικές λύσεις 

H ΝΕΤinfo αναπτύσσει καινοτόµες λογισµικές λύσεις στον τοµέα των χρηµατοοικονοµικών, όπως είναι η πλατφόρµα διαδικτυακής τραπεζικής (NETteller Digital Banking) και το σύστηµα χρηµατικών συναλλαγών µέσω κινητών τηλεφώνων (NETteller Mobile Financial Services).

Παρέχει, επίσης, ολοκληρωµένες υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε πελάτη. Η ποιότητα, η αξιοπιστία και η λειτουργικότητα του λογισµικού και των λύσεων που προσφέρει η NETinfo, σε συνδυασµό µε τη 17χρονη εµπειρία και την τεχνογνωσία που κατέχει, αντικατοπτρίζονται στις αξιολογήσεις αναλυτών, όπως του συµβουλευτικού και ερευνητικού οίκου "Forrester", που στην πρόσφατη έκθεσή τους, Forrester Wave™: Digital Banking Engagement Platforms, έχουν κατατάξει το λογισµικό της NETinfo ανάµεσα στα πέντε καλύτερα παγκοσµίως.

Παρατηρώντας τις τάσεις και τις ανάγκες που δηµιουργούνται στον τραπεζικό τοµέα, η NETinfo έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη καινοτόµων λύσεων, όπως είναι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι (Mobile Financial Services). 

Ηλεκτρονικό πορτοφόλι 

Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διεξαγωγής καθηµερινών πληρωµών, αντικαθιστώντας τα µετρητά. Η NETinfo έχει ήδη εξασφαλίσει τη σχετική άδεια λειτουργίας Ιδρύµατος Ηλεκτρονικού Χρήµατος από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, µε σκοπό την εφαρµογή αυτής της λύσης στην κυπριακή αγορά. Με το "ηλεκτρονικό πορτοφόλι" σύντοµα οι καταναλωτές θα µπορούν να πραγµατοποιούν πληρωµές σε εστιατόρια, υπεραγορές, καταστήµατα ή ακόµη να στέλνουν χρήµατα σε φίλους µε τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου. 

Συμβουλή προς τις επιχειρήσεις

Στην NETinfo πιστεύουν ότι κάθε επιχείρηση οφείλει να επενδύει στην ψηφιακή ανάπτυξη και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας. Οι ψηφιακές τεχνολογίες, τα ψηφιακά προϊόντα και οι ψηφιακές υπηρεσίες συµβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη των εργασιών τής κάθε επιχείρησης. Βελτιώνουν την καθηµερινότητα όλων, εκσυγχρονίζουν την επιχείρηση και δίνουν ώθηση στην οικονοµική ανάπτυξη. 

Επιπρόσθετα, µέσω της ψηφιακής ανάπτυξης δίνεται η δυνατότητα δηµιουργίας νέων, πρωτοποριακών και καινοτόµων προϊόντων και εφαρµογών. 

17 χρόνια NETinfo Plc

Η NETinfo Plc ιδρύθηκε το 2000. Είναι κυπριακή εταιρεία πληροφορικής µε παγκόσµια παρουσία, η οποία ασχολείται αποκλειστικά µε τον σχεδιασµό, την ανάπτυξη και την εφαρµογή ολοκληρωµένων λύσεων διαδικτυακής τραπεζικής και ηλεκτρονικών συναλλαγών. 

Έχει εφαρµόσει µε επιτυχία συστήµατα διαδικτυακής τραπεζικής και ηλεκτρονικών πληρωµών σε 39 πελάτες σε 29 χώρες, στην Ευρώπη, Αφρική, Ασία και Αµερική. Το πελατολόγιο της NETinfo στην Κύπρο συµπεριλαµβάνει την Τράπεζα Κύπρου, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Αναπτύξεως Κύπρου, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και RCB, ενώ σε παγκόσµιο επίπεδο µεταξύ των πελατών της είναι οι Oman Arab Bank, Kenya Commercial Bank, VTB στο Αζερµπαϊτζάν, Bermuda Commercial Bank, Banco Falabella στη Χιλή και στο Περού, Banco Colpatria στην Κολοµβία, Sagicor στην Ιαµαϊκή και πολλές άλλες τράπεζες.