Τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους δημοσίευσε και φέτος το περιοδικό Forbes. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ένας Νορβηγός, ο οποίος απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα το 2013.

Ο Νορβηγός Φρέντρικσεν ήρθε στην Κύπρο το 2009 με σκοπό να μείνει. Η χαμηλή φορολογία ήταν το βασικό κίνητρο, ενώ ένας νόμος που είχε θεσπίσει παλαιότερα ο Τάσσος Παπαδόπουλος και ενεργοποιήθηκε την εποχή της άφιξής του, τού επέτρεπε να πολιτογραφηθεί Κύπριος. Αυτό προβλεπόταν για ξένους επενδυτές που έφερναν μεγάλα ποσά στη χώρα. Επικεφαλής του μεγαλύτερου στόλου σούπερ τάνκερ παγκοσμίως, έχει στην ιδιοκτησία του θαλάσσιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και, εδώ και λίγο καιρό, είναι ο μεγαλύτερος ιχθυοτρόφος στον κόσμο.

Γιος οξυγονοκολλητή από το Όσλο, ο Τζον παράτησε το σχολείο στα 16 και έπιασε δουλειά ως κούριερ σε ναυτιλιακή εταιρία. Η επιμονή και η φιλοδοξία του τον έκαναν να "ρουφά" και να αποκτά όλο και περισσότερη εμπειρία. Στη δεκαετία του '60 βρέθηκε στην Ασία, όπου ίδρυσε μεσιτικά γραφεία. Τα χρήματα που αποκόμισε, τα επένδυσε για να αγοράσει το πρώτο του πλοίο, το οποίο όμως χάλασε μεσοπέλαγα, στοιχίζοντάς του ολόκληρη την επένδυση των 700.000 δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ